Zegelringen worden gemaakt met de meest uiteenlopende steensoorten. De meest gebruikelijke soorten zijn hier hieronder afgebeeld.

De laatste jaren zien wij, dat vooral de dames nog wel eens een ring met een iets andere steen, dan de veelvoorkomende blauwlagensteen  wensen. Zo worden regelmatigdamesringen geleverd met een Almandine (granaatsoort), Saffier (blauw en geel), Topaas (blauw), Aquamarijn , Rooktopaas, Tourmalijn en Citrien. Deze stenen zijn speciaal geslepen zodat ze goed te graveren zijn. Wel is het zo dat doorzichtige stenen kwetsbaarder met dragen  zijn dan gebruikelijke ondoorzichtige stenen.

Topaas met baguette geslepen diamanten

Wij maken de ringen over het algemeen in 14 -( 585/1000) of 18 ( 750/1000) karaats goud.  Deze twee  groepen zijn dan weer onderverdeeld in de volgende kleuren goud:  bleek geel-,warm geel-, wit-, rood- of rosé goud. Het vervaardigen van zegelringen in zilver raden wij af daar zilver erg zacht is en de levensduur van een zegelring aanzienlijk verkort. Op speciaal verzoek worden ze wel vervaardigd. De kosten voor het maken van een zilveren ring zijn gelijk aan die van een gouden ring. Er wordt wel bespaard op de materiaal kosten. Een gouden zegelring moet bij normaal gebruik toch wel een 40 jaar of langer mee gaan.

Op de afbeelding hierboven bevinden zich op rij zes kleuren blauwlagenstenen. Op de tweede rij: een Onyx,Heliotroop,Lapis Lazuli, blauw Agaat,Carnolijn, roodlagen Agaat

Diverse gegraveerde zegelstenen