Skip to main content

Heb ik ook een familiewapen?  Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Wij moeten het antwoord vaak schuldig blijven, omdat wij dat niet kunnen bepalen. Wij hebben zeer vele lakafdrukken van gravures in ons bezit, die wij in de afgelopen 99 jaar hebben gemaakt.

Wapenboek Nederlandse Adel

wapenboek Nederlandse adel

Daarbuiten bezitten wij vele heraldische naslagwerken, waaronder “de Rietstap”. Het boekwerk met vele afbeeldingen van familiewapens in binnen- en buitenland.Natuurlijk ontbreek het Repertorium Familiewapens van Bekende Nederlandse Geslachten samengesteld door C.E.G. ten Houte de Lange niet. Voorts hebben we de meeste adelsboeken in onze colectie

Wij kunnen zoeken naar een familiewapen onder de opgegeven naam, maar kunnen onmogelijk bepalen of U daadwerkelijk tot die familie behoort. U zal daarom contact moeten zoeken met het Centraal Bureau voor Genealogie

Het CBG is het enige officiële orgaan die uitsluitsel kan geven op Uw vragen. Het CBG is onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek te  Den Haag. Een bezoek aan het Bureau is een echte aanrader. U zal versteld staan van de hoeveelheid gegevens, waarover zij beschikken.

Mocht U er nu achter komen, dat Uw familie geen familiewapen bezit, kunt U als nog een familiewapen laten ontwikkelen eventueel in samenwerking met ons. In samenspraak met U wordt er een ontwerp gemaakt dat voldoet aan de heraldische regels, welke U later aan de commissie van het CBG kan voordragen om te worden gedeponeerd. Buiten het CBG kunt U nieuwe wapens laten deponeren door de Hollandse Vereniging voor Genealogie

Voor het deponeren en kosten omtrent een registratie  verwijzen wij U door naar het CBG  of de  Hollandse Vereniging voor Genealogie.

Hieronder enkele voorbeelden van registraties die wij voor onze cliënten in het verleden hebben verzorgd.

registratie CBG
registratie CBG
De ontwikkeling van een nieuw wapen 

Indien er een nieuw familiewapen moet worden gemaakt hebben we gegevens nodig om een wapen te kunnen ontwikkelen. Daarom vragen we in een gesprek of de familie kan aangeven wat voor hun belangrijke punten zijn en waar de familie voor staat. Die punten kunnen bijvoorbeeld zijn: geloof, herkomst, beroepen, specialisme.

De gegevens worden overlegd met onze heraldicus, die het verhaal van de klant weet om te zetten heraldische symboliek en zo een familiewapen weet te “vullen”. Er wordt eerst een ontwerpschets gemaakt met de uitleg waarom onze heraldicus het wapen op die wijze heeft ontworpen. Het is slechts een ontwerpschets en kan na overleg worden aangepast. Belangrijk gegeven bij een familiewapen is,dat het rust en eenvoud moet uitstralen. Als  het ontwerp definitief is, kan het indien gewenst worden geschilderd. Met deze schildering kan men uiteindelijk een aanvraag doen voor het deponeren van het wapen.

Hieronder een aantal ontwerpen:

Ontwerpschets

familiewapen ontwerp Andersen

Ontwerpschets Anema

Ontwerpschets familie Molenaar

NIEUW IN ONS AANBOD

Handvervaardige houten heraldische kunstwerken.
Deze 3D-kunstwerken worden vervaardigd op basis van een een heraldische tekening/schets.

Houtsoorten
Hout en daarmee houtsnijwerken kunnen over generaties voortbestaan mits ze zorgvuldig worden bewaard. Aangezien hout een organisch materiaal is, kan het na verloop van tijd scheuren en verkleuringen vertonen.
Voor aanzienlijke scheuren bied ik garantie en voer ik reparaties uit. Kleine droogscheurtjes maken deel uit van het natuurlijke karakter van het hout. Aangezien hout gevoelig is voor grote luchtvochtigheidsverschillen, wordt het
afgeraden om het houtsnijwerk in vochtige ruimtes, zoals badkamers, op te hangen. Een normale huiskameromgeving is prima geschikt.

Standaard kunnen 4 verschillende houtsoorten worden geleverd. In de winkel kunt u de 4 samples op een standaard om het hout te voelen/zien. Hierbij een korte toelichting per houtsoort:

•  Mahoniehout staat bekend om zijn duurzaamheid en stevigheid. Het hout heeft een kenmerkende roodbruine tot diep roodbruine kleur, die na verloop van tijd mooi kan verouderen tot een warme tint.
Daarnaast vertoont mahonie vaak een aantrekkelijke, gelijkmatige nerf en is het goed bestand tegen vocht. Het hout is behandeld met een combinatie van organische was en olie voor een langdurige
bestendigheid (meerprijs 10%).

• Eikenhout staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid. Het hout heeft een natuurlijke variatie in kleur, variërend van lichtgeel tot donkerbruin, en het vertoont een opvallende en karakteristieke nerf.
Het hout is behandeld met een combinatie van organische was en olie voor een langdurige bestendigheid.

•  Gele populier, ook bekend als yellow poplar of tulpenhout, is niet zoals doet vermoeden een populierenhout, maar behoort tot de tulpenhoutsoorten.
Met een bleekgele tot lichtgroene kleur en een fijne, gelijkmatige textuur wordt yellow poplar vaak gebruikt voor meubels, fineer en houtbewerkingsprojecten vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. Het hout kan behandeld worden, maar
onbehandeld behoudt het een uniek, bijna ivoor-achtig uiterlijk. Onbewerkt blijft het houtsnijwerk ook op de lange termijn goed, maar vereist iets meer zorgvuldigheid met betrekking tot de ophanglocatie en
luchtvochtigheid (behandeld hout meerprijs 10%, onbehandeld geen meerprijs).

Prijzen zijn als volgend:
• Heraldisch schild kleine versie, orde van grootte        20×30 cm         =     750 euro incl 9% BTW
• Heraldisch schild standaard versie, orde van grootte 30×40 cm          = 1.000 euro incl 9% BTW
• Heraldisch schild grotere versie, afmetingen en prijs op aanvraag.

Prijzen zijn inclusief messing ophangmechanisme voor muur montage.

Erbij kan besteld worden:
• Staander voor schild, zodat schild ergens neergezet kan worden, 75 euro incl BTW
• Messing gegraveerd plaatje voor op staander 25 euro incl BTW.

Levertijd
5 tot 7 weken

Mochten er vragen zijn dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.