Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

NIEUW Houten wapenborden

By 23 december 2023No Comments

NIEUW IN ONS AANBOD

Handvervaardige houten heraldische kunstwerken.
Deze 3D-kunstwerken worden vervaardigd op basis van een een heraldische tekening/schets.

Houtsoorten
Hout en daarmee houtsnijwerken kunnen over generaties voortbestaan mits ze zorgvuldig worden bewaard. Aangezien hout een organisch materiaal is, kan het na verloop van tijd scheuren en verkleuringen vertonen.
Voor aanzienlijke scheuren bied ik garantie en voer ik reparaties uit. Kleine droogscheurtjes maken deel uit van het natuurlijke karakter van het hout. Aangezien hout gevoelig is voor grote luchtvochtigheidsverschillen, wordt het
afgeraden om het houtsnijwerk in vochtige ruimtes, zoals badkamers, op te hangen. Een normale huiskameromgeving is prima geschikt.

Standaard kunnen 4 verschillende houtsoorten worden geleverd. In de winkel kunt u de 4 samples op een standaard om het hout te voelen/zien. Hierbij een korte toelichting per houtsoort:

•  Mahoniehout staat bekend om zijn duurzaamheid en stevigheid. Het hout heeft een kenmerkende roodbruine tot diep roodbruine kleur, die na verloop van tijd mooi kan verouderen tot een warme tint.
Daarnaast vertoont mahonie vaak een aantrekkelijke, gelijkmatige nerf en is het goed bestand tegen vocht. Het hout is behandeld met een combinatie van organische was en olie voor een langdurige
bestendigheid (meerprijs 10%).

Eikenhout staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid. Het hout heeft een natuurlijke variatie in kleur, variërend van lichtgeel tot donkerbruin, en het vertoont een opvallende en karakteristieke nerf.
Het hout is behandeld met een combinatie van organische was en olie voor een langdurige bestendigheid.

•  Gele populier, ook bekend als yellow poplar of tulpenhout, is niet zoals doet vermoeden een populierenhout, maar behoort tot de tulpenhoutsoorten.
Met een bleekgele tot lichtgroene kleur en een fijne, gelijkmatige textuur wordt yellow poplar vaak gebruikt voor meubels, fineer en houtbewerkingsprojecten vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. Het hout kan behandeld worden, maar
onbehandeld behoudt het een uniek, bijna ivoor-achtig uiterlijk. Onbewerkt blijft het houtsnijwerk ook op de lange termijn goed, maar vereist iets meer zorgvuldigheid met betrekking tot de ophanglocatie en
luchtvochtigheid (behandeld hout meerprijs 10%, onbehandeld geen meerprijs).

Prijzen zijn als volgend:
• Heraldisch schild kleine versie, orde van grootte        20×30 cm         =     750 euro incl 9% BTW
• Heraldisch schild standaard versie, orde van grootte 30×40 cm          = 1.000 euro incl 9% BTW
• Heraldisch schild grotere versie, afmetingen en prijs op aanvraag.

Prijzen zijn inclusief messing ophangmechanisme voor muur montage.

Erbij kan besteld worden:
• Staander voor schild, zodat schild ergens neergezet kan worden, 75 euro incl BTW
• Messing gegraveerd plaatje voor op staander 25 euro incl BTW.

Levertijd
5 tot 7 weken

Mochten er vragen zijn dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.