Skip to main content

Dameszegelringen kenmerken zich door het formaat en het model van  de ring . De ring is veelal kleiner dan de herenzegelringen en bij de dames zijn de modellen met een aangezette scheen ( de band van de ring) populairder dan bij de heren. Ook zijn  de dames was progressiever met het gebruik van de kleurstenen. Waar de heren vaak voor traditioneel  blauw of groen kiezen, valt de keuze bij de dames vaker op roodlagen stenen en variëteiten die wat opvallender zijn. Hieronder een aantal voorbeelden van klassiek modellen. Kenmerkend is dat de ringen geheel glad zijn en in één vorm naar de steen toe loopt.

klassiek ovaal

damesring, klassiek ovaal

klassiek stomphoek

klassiek tonneaux

dameszegelring klassiek tonneaux met Jaspis

Veel gekozen modellen dameszegelringen zijn ringen die vervaardigd zijn uit een losse kast met daaraan gemonteerd een scheen (de band van de ring). Die scheen kan bestaan uit een gladde bolle band of een band verdeeld in twee -of drie ribbels. Om een mooie aansluiting tot de kast te krijgen wordt er een dwars bandje gemonteerd. Dit bandje kan eventueel worden bezet met briljant. De modellen met een dergelijk bandje worden genoemd: enkele scheen, enkel bontje, als het om een ring gaat met  een gladde band en één dwars bandje. Een model: dubbele scheen, dubbel bontje spreekt voor zich. Dat is een ring met twee ribbels en twee dwars bandjes. Diverse variaties zijn mogelijk. De voorbeelden treft U hieronder:

 

Enkel bontje enkele scheen

Enkele scheen met enkel bontje, dameszegelring, blauwlagensteen

Drie scheens enkel bontje, witgoud met roodlagensteen

drie scheens met enkel bontje, dameszegelring, roodlagensteen

Dameszegelring, dubbele scheen , dubbel bontje

Model dubbele scheen en dubbel bontje met fraaie Carnolijn

De dameszegelringen zijn zeker aan mode onderhevig en zijn tegenwoordig niet meer zo oud-bollig als menigeen zal denken. Er zijn bij dit soort ringen vele mogelijkheden in gebruik van steensoort en kleuren goud. De roodlagen en de groenlagen agaat zijn prachtige stenen, bijzonder vrouwelijk en in vele kleuren combinaties te verkrijgen.

Groenlagen agaat

Dubbele scheen met een enkel bontje. De steen is een groenlagen agaat

Roodlagenstenen gegraveerd

bontjes ringen met roodlagenstenen gegraveerd

Ook spectaculair zijn ringen met gebruik van kleurstenen zoals Tourmalijn, Maansteen, Parelmoer ,Hematiet. Hieronder een korte impressie:

Groen agaat

groen agaat gegraveerd

Hematiet zegelringen

Drie familie ringen gezet met Hematiet zegelstenen

Tourmalijn

dames zegelring 3 scheens enkel bontje met groene tourmalijn

Witgoud, bergkristal, parelmoer en briljant

dameszegelring met briljanten bontjes. Vervaardigd in eigen atelier

Roségoud, briljanten rozet en synthetische saffier

18 kt gouden dameszegelring met blauw synthetische saffier en briljant