Skip to main content

Hieronder een aantal ringen met de omschreven basisvormen getoond in klassieke modellen. De klassieke modellen zijn herkenbaar doordat de ring geheel glad is en doorloopt tot aan de steen.

klassiek stomphoek

heren zegel ring klassiek stomphoek

klassiek achtkant

zegelring achtkant met blauwlagensteen

klassiek ovaal

heren zegel ring klassiek ovaal

klassiek tonneaux

heren zegel ring klassiek tonneaux

De meest gekozen modellen zijn ringen met een ovale steen, zoals hier worden getoond. De modellen die U ziet worden omschreven als klassiek ovaal.

Modellen klassiek ovaal:

heren zegelring met blauwlagensteen kleur 3
gouden herenring klassiek ovaal

Het enige verschil tussen de modellen is het steenformaat van de basisvorm. Verder kunnen de zijkanten breed of slank worden uitgevoerd. Zo ook bij de klassiek stomphoek en de klassiek achtkant.

Modellen klassiek achtkant:

zegelring achtkant met blauwlagensteen
klassiek achtkantige herenzegelring met bauwlagensteen

Modellen klassiek stomphoek:

herenzegelring klassiek stomphoek
heren ring klassiek stomphoek

Buiten de standaard modellen kunt U bij ons terecht voor elk gewenst model en grootte. Ook is het zo, dat tegenwoordig meer en meer wordt afgeweken van de de standaard blauwe zegelstenen. Zo verkopen wij de laatste tijd weer veel modellen die gezet zijn met Hematiet. Een steen met metallic glans, die rond de jaren 1900 bijzonder populair was.

Klassiek stomphoek Hematiet

klassieke herenring stomphoek met hematiet

klassiek ovaal met Hematiet

klassieke herenring ovaal met hematiet

klassiek ovaal met Hematiet, 14 kt witgoud

Erg fraai voor heren zijn de zegelringen met blauwe saffier. Daar saffier zeer kostbaar kan zijn, zeker als men zoekt naar een fraaie steen van ovaal 15 bij 13 mm, gebruiken we hier ook wel synthetisch blauwe saffier voor. Deze stenen worden gemaakt van korund poeder. Het korund wordt gesmolten door het materiaal erg hoog verhitten en onder grote druk gezet te zetten. Daarna wordt het materiaal geslepen en zijn de stenen niet al te gemakkelijk van echt te onderscheiden. Het grote voordeel is, dat deze stenen minder kostbaar zijn. Zie hier onder enkele gegraveerde exemplaren.

18 karaat met Synthetische blauw saffier

blauwe synthestische saffier gegraveerd

Gegraveerde synthetische saffier

Zegel ring met aangezette band en synthetisch blauwe saffier