Skip to main content

Zegelringen zijn er in alle vormen en maten. Onderstaand geven wij een aantal basisvormen weer, die gebruikt worden voor zegelringen. De meest gebruikelijke vormen zijn:

vorm7

Zoals U ziet, zijn de vormen in de lengte weergegeven. De meeste ringen worden gemaakt met de steen in de lengte richting, omdat de familiewapens, die in de  ring worden gegraveerd bijna altijd langwerpig zijn.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een afwijkende vorm te gebruiken of de vorm in de breedte van de ring te zetten. Ringen waarvan de vorm dwars op de vinger staan kunnen goed gebruikt worden voor alliance-wapens( het familiewapen van de man gecombineerd met het familiewapen van de vrouw)of monogrammen.

De grootte van de basisvorm(oppervlak) is afhankelijk van het formaat van de hand en natuurlijk de persoonlijke voorkeur van de drager. Hoe kleiner de hand, des te kleiner het formaat van de basisvorm wordt. Wij wijzen U erop,dat elk formaat mogelijk is om te maken, hoe groot of klein dan ook.

De zegelringen worden geleverd met een zegelsteen naar keuze. Bijna alle stenen zijn mogelijk, zoals U kunt zien op de pagina steen – en materiaalkeuze. Voorwaarde is wel dat de steen hard genoeg moet zijn. Een minder harde steen heeft het zwaar te verduren in en zegelring. Wenst U een geheel gouden ring, ook wel cachetring genoemd,  is dat mogelijk in elk gewenst formaat en natuurlijk elk gebruikelijk gehalte goud of zilver.