Skip to main content

Zegelringen worden gemaakt met de meest uiteenlopende steensoorten. De meest gebruikelijke soorten zijn hier hieronder afgebeeld.

De laatste jaren zien wij, dat vooral de dames nog wel eens een ring met een iets andere steen, dan de veelvoorkomende blauwlagensteen  wensen. Zo worden regelmatig damesringen geleverd met een Almandine (granaatsoort), Saffier (blauw en geel), Topaas (blauw), Aquamarijn , Rooktopaas, Tourmalijn en Citrien. Deze stenen zijn speciaal geslepen zodat ze goed te graveren zijn. Wel is het zo dat doorzichtige stenen kwetsbaarder met dragen zijn, dan degebruikelijke ondoorzichtige stenen.

Topaas met baguette geslepen diamanten

witgouden deameszegelring met blauwe topaas en tapered baguette

De ringen kunnen worden gemaakt in 14 -( 585/1000) of 18 ( 750/1000) karaats goud.  Deze twee groepen zijn onderverdeeld in de volgende kleuren goud:  bleek geel-,warm geel-, wit-, rood-,donker rosé-of rosé goud. Het vervaardigen van zegelringen in zilver raden wij af, daar zilver erg zacht is en de levensduur van een zegelring aanzienlijk verkort. Op speciaal verzoek worden ze echter  wel vervaardigd. De kosten voor het maken van een zilveren ring zijn gelijk aan die van een gouden ring, de materiaal prijs is echter veel lager. Een gouden zegelring moet bij normaal gebruik toch wel een 40 jaar, of langer mee gaan.

Op de afbeelding hierboven bevinden zich op rij zes kleuren blauwlagenstenen. Op de tweede rij: een Onyx,Heliotroop,Lapis Lazuli, blauw Agaat,Carnolijn, roodlagen Agaat

Voorbeeld blauwlagenstenen

Diverse gegraveerde zegelstenen