Skip to main content

In feite is het mogelijk om  Uw familiewapen op allerlei producten af te beelden. De zegelring is daarbij de grote favoriet, maar ook de manchetknopen zijn erg geliefd. Beide producten zijn apart beschreven op deze site. Om de mensen die geen ring kunnen, of willen dragen hebben wij de volgende alternatieven:

Armband

Een mooi alternatief is een stoere zilver met lederen herenband. Deze is te maken in diverse vormen en maten. Natuurlijk op verzoek te graveren met eventueel een familiewapen.

brede lederen band met zilveren sluiting en gegraveerd familiewapen

Een ander mooi voorbeeld is een damesarmband , vervaardigd uit 18 karaats goud. De band is vervaardigd uit klassiek ankerschakels waartussen een ovale licht gebolde plaat, welke in dit geval voorzien is van een met hand gegraveerd familie wapen.

Uit eigen atelier
Een 18 kt gouden armband met in het midden een ovale plaat 14 mm x 10 mm. De schakels  3.5 mm,  waarin een met de hand gegraveerd  familiewapen.

 

Hangers

De hanger kan gemaakt worden van goud of zilver en natuurlijk in elke vorm. Het is geen standaard product. Alles wordt met de hand gemaakt. Bij de camee hangers worden worden speciale Agaatstenen gebruikt. De bovenkant is vaak licht van kleur en de onderkant van de steen kan zwart, blauw, rood of groen zijn. Deze stenen worden zo gegraveerd, dat het familiewapen blijft staan en het overige materiaal  zo wordt weggesneden  zodat er een driedimensionaal effect ontstaat. Daarbij is de wapengravure positief afgebeeld  (U hoeft er niet mee te zegelen), zodat het wapen er min of meer bovenuit komt.

Gouden hanger met bergkristal gegraveerd,ingeschilderd en afgedekt met parelmoer

bergkristal met parelmoer
bergkristal met parelmoer

Een hanger die reversable is. De getoonde hanger is eigenlijk een cachethanger naar antiek voorbeeld. De ovaal kan worden gedraaid. De achterkant is van goud en kan worden voorzien van een gravure. Maar ook de voorzijde, in dit geval een fraaie Carnolijn kan worden voorzien van een gravure.

 

Cachethanger reversable met een gegraveerde blauwlagensteen

Cachethanger reversable met een gegraveerde blauwlagensteen

zilveren hanger reversable

Gouden hanger met reversable gouden plaat

Hieronder nog een paar voorbeelden van vakmanschap. Zo is het mogelijk om hangers te maken met graveerstenen, camee stenen  of helemaal in het goud. Extra fraai is natuurlijk een gouden hanger gezet met een doubletsteen van bergkristal en parelmoer waar het wapen ingeschilderd is. Onlangs hebben we ook een zeer grote camee moeten maken voor een sleutelhanger. Alles handwerk en speciaal vervaardigd.

 

gouden hanger, bergkristal en parelmoer

gouden hanger, bergkristal en parelmoer

Zilveren sleutelhanger met camee steen

Een zilveren sleutelhanger met blauwlagen camee

Gouden hanger met camee blauwlagensteen

camee hanger van goud

Gouden plaathanger bi-colour

Graveerplaat voorzien van een volledig familiewapen
Graveerplaat voorzien van een volledig familiewapen